АМЕРИЧКИ ЕКСПЕРТ ОБЈАШЊАВА: Зашто православље смета Новом светском поретку?

2066
иживљавање над СРПСКИМ СВЕТИЊАМА
иживљавање над СРПСКИМ СВЕТИЊАМА

Познати амерички геополитичар Збигњев Бжежински види главну опасност за Нови светски поредак у православљу, док саветник у министарству спољних послова САД, ништа мање познати С. Хантингтон, пише да су Русија и њена православна цивилизација неприкладне за Нови светски поредак и зато ову цивилизацију треба променити.

Православље и православне цркве, посебно Руска православна црква, представљају главну препреку успостављању тоталитарне Светске владе и Новог светског поретка. Зато је главни циљ Новог светског поретка уништење православља и руске државности, заједно са физичким уништењем православних.

Нови светски поредак жели да уништи постојеће религије, те да их споји у једну себи прилагођену религију, истиче јерођакон Авељ (Сименов) за портал заистину.ру. Та нова религија клањаће се сатани.

Све организације које раде на изградњи Новог светског поретка (Савет за међународне односе САД, Билдербег клуб, Трилатерална комисија и друге) чине људи који припадају масонским ложама и промовишу окултизам. Истовремено, само масонство је атрибут Светске владе. Њихова наднационална и надржавна позиција је основа глобализације.

Масонство одређује ко је „светска елита” и ко припада „изабраном народу” у односу на остатак човечанства.

Расизам, пресвучен у световну идеологију, основа је Новог светског поретка свесног да му је главни непријатељ православље, које не прихвата такав поредак.

Наиме, под плаштом демократизације спроводи се дехристијанизација света, што је најављено (и) 1904. године од стране угледног француског масона Лафера, који је рекао да су они (масони) не само антиклерикалци него су против свих догми и свих религија. Стварни циљ коме теже је сламање свих догми и свих Цркава.

ПРАВОСЛАВНА ПРЕПРЕКА

Познати амерички геополитичар Збигњев Бжежински види главну опасност за Нови светски поредак у православљу, док саветник у министарству спољних послова САД, ништа мање познати С. Хантингтон, пише да су Русија и њена православна цивилизација неприкладне за Нови светски поредак, и зато ову цивилизацију треба променити.

Другим речима, главна препрека успостављању Новог светског поретка, који планира да заједно са Светском владом, светским министарством полиције, светским министарством војске (НАТО) светским министарством за трговину и наравно једном религијом – окултизмом, представља православље и православне цркве.

Зашто је то тако?

Главни циљ глобализма је промена свести људи, гушење њихове воље и вере, како би се променама људи довели до мржње према Богу и Истине у Христу. Нови светски поредак није атеистички, а ни пагански, већ отворено антихришћански и богоборачки поредак, те компромиса са њим нема.

Светска влада предлаже једну светску религију по масонском обрасцу, а то значи сједињење не са Богом, већ са ђаволом, тврди јерођакон Авељ (Сименов). Самим тим православни хришћанин мора бити против таквог поретка и религије.

Поред овог разлога, постоји и други, а то је циљ који је себи поставио окултизам — религија Новог светског поретка. Главни циљ окултне елите је космополитизација људи, односно укидање старог религиозног и националног идентитета.

Нови поредак заборавља отаџбину (ствара се јединствена планетарна цивилизација без поделе на државе) идентитет, претке, а намеће само потребе и потрошњу као основу идентитета.

У том поретку о Цркви хришћанској се и не говори, она је просто институција која се мора уништити, наводи Јерођакон Авељ (Семенов).

Даље, глобализација или мондијализам је богоборачка антихришћанска идеологија створена ради унификације човечанства и уништавања (десуверенизације) држава, нација, вероисповести и са једним центром из кога се влада планетом – са Светском владом и једном религијом за целокупно човечанство.

loading...