Ближи се сукоб са Северном Корејом,АМЕРИКА СЕ ПРИБЛИЖАВА вањским границама

126
АМЕРИЧКА МОРНАРИЦА СЕ ПРИБЛИЖАВА
АМЕРИЧКА МОРНАРИЦА СЕ ПРИБЛИЖАВА

Амерички републикански сенатор Линдзи Грејем позвао је Пентагон да почне са склањањем породица припадника америчке војске из Јужне Кореје упозоравајући да се ближи сукоб са Северном Корејом.

“Лудо је послати супруге и децу у Јужну Кореју с обзиром на провокације Северне Кореје. Тако да желим да они (Пентагон) престану са слањем и мислим да је сада време за почетак склањања породица америчких војних лица из Јужне Кореје”, рекао је Грејем, који је члан сенатског одбора за оружане снаге, за Си-Би-Ес, преноси Ројтерс.

Након што је Северна Кореја у уторак испалила најновију интерконтиненталну балистичку ракету далеког домета у чијем домету је, према наводима званичног Сеула, и Вашингтон, Грејем је истакао да је овај догађај доказ да се ближи војни сукоб.

“Приближавамо се војном сукобу зато што Северна Кореја иде ка технологији интерконтиненталне балистичке ракете са нуклеарним оружјем на врху која не само да може да досегне до Америке, већ и да испоручи то оружје. Понестаје нам времена”, рекао је Грејам.

Како подсећа агенција, администрација америчког председника Доналда Трампа у више наврата је саопштила да су све опције на столу када је реч о решењу питања балистичког и нуклеарног оружаног програма као и војног програма Северне Кореје, али да и даље преферира дипломатски пут.

(порекло текста-ртс.рс )

loading...