БРИТАНИЈА ПРИТИСКА СУРИНАМ: Уложен протест због непризнавања Косова

177

Велика Британија је уложила протест Суринаму пошто је та држава повукла одлуку о признању независности Косова и Метохије, изјавио је данас министар спољних послова Ивица Дачић.

Он је на конференцији за новинаре у седишту странке, где је говорио о разлозима због којих не треба да се одрже ванредни парламентарни избори, заједно са београдским, рекао да треба наставити са реализацијом државних циљева, међу којима су европски пут Србије, али и очување државних и националних интереса.

„Без обзира на то што неке велике земље говоре да су наши пријатељи, морам да кажем да је једна од тих великих земаља – Велика Британија, уложила протест Суринаму зато што је повукао признање КиМ“, рекао је Дачић.

Дачић је указао када је реч о Косову и Метохији да све већи број земаља размишља о свим последицама једностране проглашене независности, нарочито у светлу најновијих догађаја у Каталонији.

„Радује нас одлука Суринама о повлачењу признања, а такође и став Гвинеје Бисао који говори о томе да садашња власт стоји на становишту одбране територијалног интегритета и суверенитета Србије“, рекао је Дачић.

loading...