ДАРКО МЛАДИЋ:Мог оца су српски лекари прегледали само погледом,све им је ЗАБРАЊЕНО

668
Дарко Младић
Дарко Младић

Српски лекари почели су данас преглед генерала Ратка Младића у притвору у Хагу, где им је дозвољено да унесу само оловку и папир, рекао је генералов син, Дарко Младић.

“Данас су отишли кардиолог Велибор Илић из Института `Дедиње` и неуропсихијатар Горица Ђокић, који обављају прегледе. Они ће с њим бити данас и сутра, а очекујем да ћемо имати извештај до петка”, рекао је Дарко Младић.

Он је навео да су из ћелије генерала Младића нестали неки од налаза, који сада “не могу да се лоцирају” и истакао да је то представљало проблем за лекаре, јер су им били потребни да би се боље припремили за преглед.

“Нису им дозволили да унесу ништа сем папира и оловке. Чак ни стетоскоп и апарат за притисак, који је кардиолог хтио да унесе.

Они ће имати овакве прегледе без апарата. Не знам шта ће им ставити на располагање, али с обзиром на то да су месецима вршили опструкцију њиховог доласка не очекујем да ће баш много да се потруде”, рекао је Дарко Младић.

Он је истакао да је, ипак, најважније да је коначно остварено да српски лекари дођу до генерала Младића.

“Нажалост, то је требало одавно да се деси. Више од годину дана траје борба у вези са документацијом и вештачењима, а за конкретан долазак ових лекара потрошили смо скоро четири месеца уз велике опструкције”, рекао је Дарко Младић.

Према његовим речима, за ранији долазак руских лекара како би прегледали генерала Младића, одбрани и породици било је потребно две године борбе.

(ПОРЕКЛО ТЕКСТА:вostok.rs)

loading...