ДИГАО РУКУ НА СЕБЕ И ДОКАЗАО ДА МОЖЕ ДА УБИЈЕ:Да ли је тада мислио на породицу?

148
Слободан Праљак
Слободан Праљак

Слободан Праљак, који је да данас у Хагу осуђен на 20 година затвора, преминуо је у болници, јаваљају хрватски медији позивајући се на незваничне информације.

Праљак је данас у судници хашког трибунала током изрицања пресуде попио, како се сумња, отров.

Хрватски „Јутарњи лист“ први је објавио ту вест, коју су потом пренели и остали хрватски медији.

Праљак је, када му је потврђена првостепена пресуда и када је осуђен на 20 година затвора, устао и рекао да није ратни злочинац.

– Слободан Праљак није ратни злочинац. С презиром одбацујем вашу пресуду – рекао је Праљак, па подигао бочицу и нешто попио.

Иако му није био укључен микрофон, његове речи чуле су се и у ТВ преносу. Бочицу је узео из џепа.

Адвокат генерала ХВО Слободана Праљака рекао је потом да је његов клијент попио бочицу отрова, након чега је изрицање пресуде прекинуто. Оно је поново настављено, а затим настављено у 14.15 сати.

Овом хашком осуђенику је прво указана лекарска помоћ у згради суда, а потом је возилом хитне помоћи превезен у болницу.

Иначе, Жалбено веће Хашког суда, пре него што је дошло до прекида изирцања пресуде, потврдило је да је Слободан Праљак учествовао у удруженом злочиначком подухвату.

Закључило је и да није одговоран за злочине који су почињени након 9. новембра 1993. године, као и да није доказано да је одговоран за злочине почињене у Ступном Долу 23. 11. 1993. Ипак, наведено је да Праљак није доказао да није одговоран за планирање и провођење злочина у Варошу.

Међутим, како је рекао председавајући, Праљкова одбрана није доказала како то утиче на свеобухватну пресуду.

ПОГЛЕДАЈТЕ:

loading...