Ево како је српски ЋЕВАП,захваљујући забавној реклами постао популаран у Русији(ВИДЕО)

361
ћевапи
ћевапи

Компанија „Мираторг“ снимила је серију веселих реклама о ћевапима и на такав начин упознала милионе Руса са српским специјалитетом.

2017. године руска компанија „Мираторг“, специјализована за производе од меса, обогатила је свој асортиман јелом српске традицоналне кухиње и снимила веселе рекламне спотове који се приказују на популарним руским ТВ каналима.

Рекламна кампања је почела још почетком године. У првом споту главни јунаци покушавају да правилно изговоре необичне за Русе гласове и реч „ћевапчићи“.

Када је производ средином године већ постао популаран, почела је сезона роштиљања, па се појавила и нова реклама.

Двориште викендице. Деда је бацио на роштиљ ћевапе Мираторга, а гладни унуци настављају да вежбају српски језик, узвикујући „ћевапчићи, ћевапчићи“! Руси обожавају пикник и роштиљ, па је и српска храна дошла као кец на десет.

Руски потрошачи су очигледно оценили ћевапе познате компаније јер је крајем године снимљена још једна реклама. Сцене веселог друштва младих су пропраћене мелодијом познате совјетске песме „Када су пријатељи поред мене“.

Ту песму одлично зна сваки Рус од малих ногу. А речи које чујемо у реклами су својеврсна изјава љубави ћевапима:(у слободном преводу)

И најхладнија зима постане лака-кад човек ћевапе ждрака!

POGLEDAJTE:

(ПОРЕКЛО ТЕКСТА:Russia Beyond)

loading...