Руска компанија бакра (РМК) разматра различите варијанте сарадње са РТБ Бор

34
РТБ БОР
РТБ БОР

РМК је један од водећих произвођача бакра у Русији, основан 2004. године.

Руска компанија бакра (РМК) разматра различите варијанте сарадње са РТБ Бор, од откупа предузећа до стварања заједничког предузећа уз учешће државе Србије на основу имовине комбината.

„Интерес компаније је, пре свега, узрокован чињеницом да предузеће има довољно развијену инфраструктуру, могућности за ширење и модернизацију производње и налази се у самом центру Европе — трећег региона у свету по потрошњи бакра“, истакао је представник РМК-а.

У писму упућеном Министарству рударства Србије, РМК изражава заинтересованост за одржавање преговора са српском страном и потврђује спремност да прими српску делегацију у Русији како би се упознала са производњом и искуством РМК-а у реализацији великих инфраструктурних пројеката, објаснила је служба за медије те компаније.

Раније је РМК потврдио да разматра могућност стратешке сарадње са Србијом у развоју једног од највећих индустријских актива земље — комбината бакра РТБ Бор.

О заинтересованости за то партнерство у четвртак су саопштили локални медији.

РМК је један од водећих произвођача бакра у Русији, основан 2004. године.

Под његовом управом раде осам рударских компанија, хидрометалуршки комбинат, три металуршке фабрике и трговинско предузеће.

Имовина групе налази се у четири региона Руске Федерације, као и у Казахстану.

(Порекло текста- гласмоскве.рс )

loading...