Napadamo zlato u Tokiju: Srbija na legendarnom “balkonu” pozdravila svetske šampionke! (VIDEO)

42
Terzić želi da sa ovim timom napadne zlato na Olimpijskim igrama u Tokiju; Foto: Telegraf.rs

Najbolje odbojkašice sveta pozdravilo je oko 5.000 navijača

Odbojkašice Srbije, osvajačice zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Japanu, dočekale su legendarni balkon, sa kojeg su pozdravile oko 5.000 hiljada oduševljnih navijača koji su proteklih nedalja zajedno sa njima drhtali, navijali i sa oduševljenjem pratili svaki osvojeni poen.

Kako na prvenstvu, posle pobeda, tako i večeras, slavilo se uglas, a nešto hladnije vreme, i po koja kap kiše, nije zaustavila navijače da dođu i pozdrave svoje zlatne heroine!

Prisutne je od 18 sati zabavljao Leksington bend koji je muzikom zagrevao atmosferu za izlazak sportistkinja na balkon. Navijači su sa spremnim rekvizitima i parolama strpljivo čekali.

– Zato što ste porodica, zato ste najbolje – pisalo je na jednom od brojnih transparenata.

Tačno na vreme, u 19 sati, predstavljen je jedan po jedan član stručnog štaba Srbije, uz ovacije i gromoglasne aplauze. Kada je došao red na odbojkašice, na samom početku, putem video linka, oglasila se Bojana Milanković, koja se povredila tokom prvenstva, i koja je na ovaj način pozdravila Srbiju.

– Dobro veče Beograde, veliki pozdrav svima. Veoma mi je teško što nisam sa vama, ali sam srcem i osmehom tu. Želela bih da se zahvalim svima za podršku. Ovaj san se sanja ceo život, a mi smo ga dosanjale. Hajde da dosanjamo i Tokijo. Napred Srbija – obratila je Milenkovićeva ljudima preko videa.

Usledio je izlazak, himna Srbije i obraćanje svetskih šampionki.

– Dobro veče Srbijo, Hvala vam na podršci koju ste nam pružili. Hvala vam što ste verovali u nas jer ovo je i vaš uspeh – rekla je Milena Rašić

blob:https://www.telegraf.rs/5e5d4106-19c6-4a0c-8b3a-b7739d7ae4bb

Selektor Zoran Terzić oduševio je sve prisutne kada je zamolio sve navijače da mu pomognu da održi na okupu ceo tim barem do Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine

– Ljubav i podršku osećamo. Imam za vas još jednu molbu, ovo prvenstvo je spec. jer smo osvojili vrh sveta. Sasvim je moguće da neke igračice krenu da razmišljaju da se povuku, a ja od vas tražim mi pomognete da ih zadržim bar do Tokija 2020 – istakao je Terzić, uz opšte oduševljenje svih.

Odbojkašice su proslavljale i đuskale sa navijačima uz muziku Leksington benda i, još jednom, obećale zajedništvo i napad na zlato na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Da podsetimo, pre dočeka na “balkonu”, naše zlatne odbojkašice bile su u gostima predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji im je priredio prijem u zgradi Generalnog sekretarijata.

Posle kratkog obraćanja medijima usledio je koktel, posle kojeg su odbojkašice krenule put Starog dvora gde su došle oko 19 časova.

VIDEO: Stefana Veljković oduševljena zlatom i slavljem na “balkonu”

blob:https://www.telegraf.rs/35735534-2832-47d5-a0cd-66b70d5ef6d5

loading...