PODGORICA UJEDINJENJE SA SRBIJOM TRETIRA KAO PERVERZIJU: To se neće slaviti, TO JE TRAGEDIJA!

73

Glavni grad neće učestvovati u perverzijama koje gledamo na teritoriji Crne Gore, a kojima se slavi tragični trenutak naše države, kaže gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković

Vuković je to izjavio povodom najave sutrašnje “Centralne proslave jubileja 100 godina od oslobođenja Boke i ujedinjenja – Pokoljenja djela sude”.

Kako prenosi crnogorski sajt “Kafe del Montenegro” CdM, Vuković je izneo tvrdnju da u Podgorici “mogu da se ponose činjenicom da je crnogorska vojska uvek bila na pravoj strani istorije”.

– Glavni grad neće učestvovati u perverzijama koje gledamo na teritoriji Crne Gore, u kojima se slavi tragični trenutak naše države i sve ono što je protivno onome što je predstavljala Crna Gora. Zahteva oko proslave nije bilo, ali se zna kako ćemo se prema njima ophoditi – kazao je Vuković.

CdM prenosi i da je crnogorski ministar odbrane Predrag Bošković, na pitanje novinara da li će Crna Gora obeležiti 100 godina od završetka Prvog svetskog rata, kazao da je “Crna Gora bila na strani pobednica i Prvog i Drugog svetskog rata”.

– Mi možemo da se ponosimo činjenicom da je Vojska i Crna Gora bila na pravoj strani istorije. Poslavili smo Dan Vojske 5. oktobra kao prilog proslavi pobede u Prvom svetskom ratu. Nema naknadne proslave – kazao je Bošković, koji je bio na sastanku sa Vukovićem.

loading...