ŠTA SE SVE IZNAJMLJUJE U BEOGRADU: DEČKO KOŠTA 70 EVRA, ŠETAČ PASA 2 EVRA, A EVO KOLIKO PARA TRAŽE ZA ČEKANJE U REDU

775

– Desi se nekada da sam toliko umoran, a imam čitav spisak stvari koje bi trebalo uraditi. Nekada je zaista bolje platiti pomoć, nego se preforsirati – kaže jedan Beograđanin.

Bez obzira na to da li vam treba neko da umesto vas obavi kupovinu, da vam donese lekove, ili da vam samo prošeta psa, u Beogradu lako možete naći osobu koja će za vas to da uradi, ako joj platite. Za one koji imaju hronični problem sa nedostatkom vremena, to je idealno rešenje.

– Desi se nekada da sam toliko umoran, a imam čitav spisak stvari koje bi trebalo uraditi. Nekada je zaista bolje platiti pomoć, nego se preforsirati – kaže jedan Beograđanin.

1. BEBISITERKA – Za roditelje koji nisu uspeli da svoje dete upišu u obdanište, a nemaju u blizini roditelje da im čuvaju decu, jedino rešenje su dadilje. Iznajmljivanje bebisiterke po satu košta oko 300 dinara radnim danima, vikendom ili za više dece tarifa raste. Najbolje je da je plaćate msečno jer je čuvanje po satu skuplje.

2. POTRČKO – Njemu možete da izdiktirate šta vam sve treba i on će vam u kratkom roku to doneti , bilo da je hrana u pitanju, dokumenta, lekovi… Raste broj agencija preko kojih možete angažovati ličnog dostavljača. Cena usluga zavisi od dela grada i kreće se od 350 do 1.500 dinara za prevoz pošiljke, plus čekanje i stajanje u redu koje dodatno košta.

3. ŠETAČ PASA – Već za 250 dinara možete iznajmiti profesionalca koji će da prošeta vašeg psa, ili osobu koja će tokom vašeg odsustva mačku ili bilo kog drugog ljubimca obići, nahraniti, očistiti.

4. ČEKANJE U REDU – Pojavili su se oglasi sa opisom “čekao bih u redu umesto vas”, a “dnevnica” je, bilo da se čeka pola sata ili ceo dan oko 1.000 dinara. Idealno je za one koji nemaju živaca da čekaju da nešto uplate, overe ili predaju dokumenta.

5. POUZDAN VOZAČ – “Vi pijete, mi vozimo”, slogan je jedne agencije koja nudi profesionalce za – vožnju vašeg automobila. Šta god da vas sprečava da se “dovezete” kući, sada lako i brzo možete iznajmiti profesionalnog vozača. “Dnevnica” za ličnog šofera uglavnom zavisi od kilometraže i kreće se od oko 1.000 dinara za manje od 10 kilometara.

6. OSOBA ZA ODRŽAVANJE NALOGA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA – Ukoliko platite nekoga ko to ume, taj će postaviti pravu sliku u adekvatno vreme i pri tome ostaviti odgovarajući utisak.

7. MOŽE SE IZNAJMITI ČAK I DEČKO – Nekada nije potreban neko da uradi nešto umesto vas, nego sa vama!
– Ženama nekad fali muškarac koji će sa njima otići na ručak ili svadbu, kako bi izbegle sva nepotrebna pitanja poput “imaš već toliko godina, kako to da si i dalje sama” ili “kad ćeš se već jednom udati”, zbog čega sam im preko Fejsbuka ja to ponudio, po ceni od 30 do 70 evra po događaju. Bilo ih je, javljale su se i moram da naglasim, pratnja je sve što sam nudio – priča jedan od “momaka za iznajmljivanje” iz prestonice.

loading...